OM JOHN JUHLER HANSEN

 

 

 

 

 

 

John fotograferet ved fjorden med Vejle Broen i baggrunden.

Foto: Kunstfotograf Britta Egebjerg

Siden min barndom har jeg været historisk interesseret. I starten var jeg mest samler. I 1965 blev jeg  interviewet i Lollands Tidende, hvor historien var, at jeg som 12 årig havde en stor møntsamling. Efterhånden fik jeg større og større interesse for historien bag de gamle ting. Jeg begyndte sammen med min kone Sanne, at iværksætte indsamlinger af erindringer og skrive bøger.  Sanne har gennem tiden stået for ideudvikling og koordinering af de kulturhistoriske projekter vi har gennemført.
Mine tre historiske hovedinteresser blev bygningen af den gamle Lillebæltsbro 1926 til 1935, emaljeskilte og kommerciel udendørsreklame samt industrisamfundets histore. Jeg tog en videreuddannelse og bestod faget historie på Jysk Åbent Universitet i 1988. Nogle år senere begyndte jeg sammen med Sanne at samarbejde med museer freelance om historiske projekter. Middelfart Museum i 1992 omkring en udstilling om Lilllebæltsbroens bygning, Vejle Museum i 1993 om et større kulturprojekt om Grejsdalen, med udstilling om den industrielle udvikling i Vejle. Siden 2004 har jeg været fuldtidsansat på Industrimuseet i Horsens, som registrator. På Industrimuseet har jeg gennem årene været ansvarlig for at arrangere for en række udstillinger, skrive historiske artikler og udgivet bøger for museet. I 2002 blev jeg bestyrelsesmedlem og sekretær i Vejle Amts historiske Samfund, nu Historisk Samfund for Sydøstjylland.
Aktuelt har min interesse for emaljeskilte og udendørsreklame i det 20. århundrede resulteret i en række udstillinger, artikler og bøger om dette emne. I 2016 udgav jeg sammen med Sanne "Gadens blikfang" på forlaget Permild & Rosengreen. Bogen handler om  dansk kommerciel udendørsreklame i det 20. århundrede, som denne hjemmeside også handler om.
 
Jeg kan kontaktes med spørgsmål om emaljeskilte. Enten det drejer sig om alderen på et skilt eller historiske oplysninger om specifikke emaljeskilte og vurdering af emaljeskilte.
Jeg kan ligeledes bookes som foredragsholder om emnet: Emaljeskilte og udendørsreklamen i Danmark i det 20. århundrede. Jeg kan kontaktes enten pr. mail john@juhlerhansen.dk eller på telefon 40 41 60 80.

John og Else Willert, Johs. Thejlls datter, i samtale ved det skiltetræf i Birkerød, 19. September 2009. Firmaet Johs. Thejll var det førende firma i mellemkrigstiden og fik fremstillet  de mest flotte emaljeskilte, anvendt i Danmark. Deres emaljeskilte var kvalitet og farverne er lige så friske på Adamas skiltene osv., som i 1928.

Fruen i huset har accepteret, at hjemmet er fyldt med skilte, hvis de opfylder hendes sans for kunst og design. Over sofaen hænger skiltet Continental , en reklame for tyske autodæk fra 1958. Typisk klassisk bildesign fra 50erne.

Skilte fra den private samling. Dørskilte, cigaretreklamer fra 30.erne.

Min samling omfatter enkelte papskilte. Som hr. og fru Adamas fra 1928. Der blev så ikke plads til et familie foto af hr. og fru Juhler Hansen.